Iskoristi kod OTKRIJSEBE za 23% popusta.

No products in the cart.

O kućama

O kućama

uvod

Što su kuće?

Svaki horoskop podijeljena je u 12 dijelova tj 12 kuća. Znakovi su vladaoci tih kuća, a prirodni horoskop započinje Ovnom (1. kuća) i završava Ribama (12. kuća).

kuće

I. kuća + -

♈︎

Pripada Ovnu. Ovo je kuća života kojoj je prirodni vladalac Mars. Ona upravlja našim identitetom te pokazuje našu ličnost, fizičko tijelo, temperament, način djelovanja i način na koji nas okolina doživljava. Vrh ove kuće ujedno je i vrh Ascendenta, odnosno jedna od najvažnijih točaka u horoskopu popularno zvana podznak. Ako se u tvojoj prvoj kući nalazi više planeta, vjerojatno si usmjeren na sebe i pomalo nametljiv.

Ključne riječi: JA, TIJELO, POČETCI, FIZIČKI IZGLED I OSOBNOST

II. kuća + -

♉︎

Pripada Biku. Ovo je kuća vrijednosti, a prirodni joj je vladalac Venera. Pokazuje naše vrijednosti- posebno one materijalne te imovinu stečenu vlastitim naporima. Ovo je i kuća principa, a „loši“ planeti, naročito oni loše aspektirani u njoj, pokazuju borbu sa neimaštinom i teškoće zarađivanja. Što se više tvojih planeta nalazi u ovoj kući, to si više usmjereniji na materijalno.

Ključne riječi: MOJA IMOVINA, VRIJEDNOSTI, SLOBODA, SPOSOBNOST STJECANJA, UNUTRAŠNJI TALENTI

III. kuća + -

♊︎

Pripada Blizancima. Ovo je kuća odnosa kojoj je prirodni vladalac Merkur. Pokazuje rodbinske veze, pisanje, kraća putovanja, govor i sposobnost izražavanja vlastitih misli. Više planeta u ovoj kući ukazuje na snagu intelekta i okretnost duha. Pod ovu kuću svrstavamo i naše rano obrazovanje te svijest.

Ključne riječi: MOJA OKOLINA, KRATICE, KOMUNIKACIJE, SVIJEST, SRODNICI, RANO OBRAZOVANJE

IV. kuća + -

♋︎

Pripada Raku. Ovo je kuća završetaka kojoj je prirodni vladalac Mjesec. Pokazuje dom, početak i kraj života te naslijeđe predaka. To je, kako kažu, kuća sudbine. U njoj su sakriveni temelji našeg karaktera. Mjesto je tvoje sigurnosti i privatnosti, a ukoliko je naglašena planetima ukazuje na rodoljublje i — asketizam.

Ključne riječi: MOJ DOM, PRIVATNOST, ZAVRŠETCI, OTAC, TEMELJI I STAROST

V. kuća + -

♌︎

Pripada Lavu. Ovo je također kuća života kojoj je prirodni vladalac Sunce. Pokazuje ljubav, stvaralaštvo, djecu, zabavu, igre, smione pokušaje, mladost, sport. Ovdje se nalaze naše umjetničke sposobnosti, izdavaštvo, pokloni. Ako je ova kuća naglašena planetima, vrlo smo erotični i usmjereni k ljubavnim vezama. Tradicionalno, astrolozi ovu kuću zovu još i kućom sreće.

Ključne riječi: DJECA, LJUBAV KOJU DJAEM, SPORT, KREATIVNOST, PUSTOLOVINE, IGRA I SVI ODGOJNI PROCESI

VI. kuća + -

♍︎

Pripada Djevici. Ovo je kuća vrijednosti kojoj je prirodni vladalac Merkur. Ona pokazuje rad, zdravlje, usluge, potčinjenost te zaradu vlastitim radom. Sunce ili Mars u njoj jačaju vitalnost i energiju, dok „loši“ planeti ne znače neminovno i loše zdravlje.

Ključne riječi: POSAO, ZDRAVLJE, NAVIKE, USLUGE, KUĆNI LJUBIMCI, DUŽNOSTI, HRANA I ODJEĆA

VII. kuća + -

♎︎

Pripada Vagi. Ovo je kuća odnosa kojoj je prirodni vladalac Venera. Pokazuje sva naša partnerstva te se u njoj nalazi ono što nam nedostaje, osobine partnera kojeg ćemo tražiti u životu (težeći dopuni vlastite ličnosti). Istovremeno, ovdje su i svi naši javni poslovi (ovo je kuća koja je najčešće veoma naglašena kod političara, govornika, voditelja, i sl.)

Ključne riječi: PARTNERSTVA, BRAK, JAVNOST, ODNOSI S JAVNOŠĆU, DRUGI LJUDI OPĆENITO

VIII. kuća + -

♏︎

Pripada Škorpionu. Ovo je kuća završetaka kojoj je prirodni vladalac Pluton. Ispoljava se kroz regeneraciju, a tradicionalno astrolozi ovu kuću zovu još i kućom smrti. Označava završetke životnih faza ili razdoblja i kretanja k nečem novom na ruševinama starog. Pokazuje i našu seksualnu narav, tj. našu sklonost okultnom.

Ključne riječi: SEKS, SMRT, IMOVINA PARTNERA, NASLIJEĐE, REGENERACIJA

IX. kuća + -

♐︎

Pripada Strijelcu. Ovo je kuća života kojoj je prirodni vladalac Jupiter. Pokazuje naš viši um, nauku, ideale, filozofiju. Ovdje se nalaze daleka putovanja (fizička i duhovna), crkva i religija, ali i javno mnijenje u cjelini. Ponekad je ova kuća koja teži k Zenitu, odnosno najvišoj točci horoskopa, pokazatelj slave.

Ključne riječi: DALEKI PUTEVI, FILOZOFIJA, RELIGIJA, ZAKONI, INSPIRACIJA I RAZUMIJEVANJE

X. kuća + -

♑︎

Pripada Jarcu. Ovo je kuća vrijednosti kojoj je prirodni vladalac Saturn. Pokazuje naš položaj u društvu, tj. onaj položaj kojeg možemo doseći u životu. To je uspon i vrhunac života, ostvarenje svih ambicija te naš utjecaj na okolinu. Posebno su za nas važni aspekti planeta iz ove kuće!

Ključne riječi: USPON U ŽIVOTU, KARIJERA, UGLED, MAJKA, AUTORITETI, EGO

XI. kuća + -

♒︎

Pripada Vodenjaku. Ovo je kuća odnosa kojoj je prirodni vladalac Uran. Ovdje se iskazuje naša sposobnost za prijateljstvo, naše nade i želje u životu, ljubav koju dobivamo i primamo od drugih, ali i okolnosti na koje nije moguće utjecati. Ovu kuću zovemo još i sretnom kućom, a njezin vladalac pokazuje mjesto na koje su usmjerene naše želje.

Ključne riječi: PRIJATELJI, DUHOVNA HTIJENJA, LJUBAV KOJU PRIMAM, ŽELJE I OKOLNOSTI VAN NAŠE KONTROLE

XII. kuća + -

♓︎

Pripada Ribama. Ovo je kuća završetaka kojoj je prirodni vladalac Neptun. Pokazuje naše skrivene osobine, ali našu tugu tajne, razočaranja, izolaciju od drugih kao i milosrđe i brigu o drugima. Više planeta u ovoj kući daje nam dozu tajanstvenosti. Dvanaesta kuća također pokazuje zatvorene prostore, bolnice i zatvore te izgnanstva.

Ključne riječi: TAJNE, IZOLACIJE, OGRANIČENJA, SKRIVENA SNAGA, NESVJESNO „JA“, DODIR S NEPOZNATIM I NEOČEKIVANIM
Back to top
Sabijanski simbol danas:

☉ na 20° ♒︎

“Sunce je u mjesečevoj mijeni”
Tekst opisa simbola svaki dan se mijenja i svakog trena.

Instagram:
This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.